גלידת תפוחים בדבש וקראמבל שקדים \\ ניסי גולדרייך
ניסי גולדרייך No Comments on גלידת תפוחים בדבש וקראמבל שקדים \\ ניסי גולדרייךקינוח כזה עוד לא טעמתם! לכבוד ראש השנה מתכון מיוחד לגלידת תפוחים טבולים בדבש בקרם לימוני בטעם חלבי עשיר עם קראנצ׳ שקדים בניחוח קינמון
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- קורע לב: ארבעה לוחמים נפלו בצפון הרצועה, אחרים נפצעו
- המונים במסע הלויית מרן האדמו"ר מביאלה זצוק"ל • שידור חי
- למה עם ישראל נקראים 'קדושים' \\ הרב מיכאל לסרי
- נצחו אראלים את המצוקים: כ"ק מרן האדמו"ר מביאלא זצ"ל
- יחי המעשה הקטן \\ הרב נהוראי אלביליה
תגיות
מרכיבים:
10 תפוחים ללא קליפה פרוסים דק ונקיים מגרעין
חצי כוס דבש
2 מקלות קינמון
2 כוכבי אניס מומלץ
125 מ"ל מיץ מלימון
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
4 ביצים טרופות
500 מ"ל קצפת צמחית
2 כפות פודינג וניל
לקראמבל:
2 כוסות קמח
1 כוס אבקת שקדים
כפית קנימון
3/4 כוס שמן
חצי כוס סוכר חום
כוס שקדים קצוצים גס
הכנה:
1 מחממים סיר ומבשלים את התפוחים, הקינמון, האניס והדבש עם מכסה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מדי כמה זמן עד שהתפוחים זהובים ורכים
2 בסיר קטן באש גבוהה מביאים לסף רתיחה את הלימון הסחוט, השמן והסוכר. בקערה קטנה טורפים את הביצים היטב ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבול מתמיד עד שמתקבל מרקם סמיך וחלק ונוצר בועות ומורידים מהאש ומקררים
3 בקערה מקציפים את הקצפת צמחית יחד עם הפודניג לקצף יציב ובתנועות קיפול מוסיפים את הקרם לימון לקצפת ומערבבים בעדינות
4 בקערה מערבבים את מרכיבי הקראמבל לפירורים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה לשכבה אחידה ומכניסים לאפיה בחלק התחתון של תנור חם 200 מעלות ל20 דקות עד שהקראמבל זהוב יפה ומקררים
מרכיבים את הגלידה:
בכוסות הגשה או בתבנית שמים שכבה מהקראמבל ומעל שופכים קצת מהקרם גלידה ומוסיפים פרוסות תפוח ושוב קצת מהקרם ועוד שכבה של פרוסות תפוח ומפזרים שוב מהקראמבל ושומרים בהקפאה ומוציאים כשעה לפני ההגשה
להגשה מזלפים מעט דבש או מייפל
מאחלת לכם שנה טובה ומתוקה!
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.